Vit kladdkaka



För några veckor sedan hittade jag det här receptet på en annan blogg.
Och den vita kladdkakan var super god!

Receptet:

Botten:
100g smält smör
14-15 krossade digestivekex

Vit kladdkaka:
100g margarin
200g vit blockchoklad
2 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 1/2dl vetemjöl
1 krm salt
3 ägg
3 msk sirap
Ströbröd till formen
Margarin till formen

Kiwikompott:
6 kiwi
3 msk strösocker

Ställ ugnen på 175grader.

Smält smöret och rör ihop med de krossade digestivekexen. Bred ut i en smord rund ungssäker form.
Ställ svalt medan du rör ihop kladdkakan.

Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över vattenbad, rör i smöret som du också smälter bland chokladen och sedan även äggen och sirapen.
Denna blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna.
Sedan häller du upp smeten över den kylskåpskalla digestivebotten.
Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan kan med fördel göras dagen innan och förvaras i kyl.

Servera med färska bär, riven vitchoklad och vispad grädde.

   Lycka till!

Linda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0